29 Ağustos 2011 Pazartesi

ŞEKER & ZAFER BAYRAMLARI KUTLU OLSUN....

HERKESE SEVDİKLERİ İLE GEÇİRECEKLERİ MUTLU, HUZURLU, İYİ BAYRAMLAR DİLİYORUM: ŞEKER VE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMLARIMIZ KUTLU OLSUN...

YALANCI TRUF


MALZEMELER
4 su  su bardağı  kek kırıntısı
1  Kutu krema
1 paket bitter çikolata
4 yemek kaşığı ufalanmış ceviz
2 yemek kaşığı karamel şurubu

HAZIRLANIŞI
4 Su bardağı keke, benmari usulü erittiğimiz çikolata, krema, karamel şurubu ve cevizi ekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, hindistan cevizi, toz kakao, fındık vb. malzemelere bulayıp buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. AFİYET OLSUN

26 Ağustos 2011 Cuma

HANIM DİLENMİŞ BEY BEĞENMİŞ...



BU ŞİRİN YELEĞİ ANNEM KIZIMA ÖRDÜ. BİLDİĞİNİZ HANIM DİLENDİ BEY BEĞENDİ  MOTİFLERİ İLE OLUŞTURULDU. BEN DE BU MOTİFİ BİR ÇOK YERDE KULLANDIM. ÖRMESİ OLDUKÇA KEYİFLİ VE DE KOLAY. KİMİLERİ MOTİFLERİ GÖRDÜĞÜNÜZ ŞEKİLLERDE DE UYGULAMIŞLAR. KOLTUK OLDUKÇA İLGİNÇ....

20 Ağustos 2011 Cumartesi

EŞİME....

 
BUGÜN EVLİLİK YIL DÖNÜMÜMÜZ VE BEN İLK DEFA SENSİZ  KUTLAYACAĞIM. BU YILIN AYRICA BİR ÖNEMİ VAR Kİ, RÜZGAR MAYA YANIMDA. CAN YÜCEL'İN  BU ŞİİRİ  BİZİ ANLATIYOR SANKİ: BİR EŞİ OLMALI İNSANIN, RÜZGAR ONUN KOKUSUNU GETİRMELİ...  UMARIM EN KISA ZAMANDA SEN DE YANIMIZDA OLURSUN...

Bir Eşi Olmalı İnsanın!
Bakarken yüreğinin kabardığı,
Gözlerinden gözlerine yüreğinin aktığı…
Aşık olduğu bir eşi olmalı!
Sabah gözlerini açtığında, yanında olduğunu görüp,
Şükürler etmeli Yaradana.
Koklamalı saçlarını uyuyan eşine şefkatle bakıp,
Usulca dokunmalı yüzüne.
Bir eşi olmalı insanın!
Varlığını hissedebilmek için.
Parmakları titremeli, incitirim korkusuyla.
Sürekli çağlayan bir pınar olmalı gönlü…
Kramplar girmeli midesine,
Onsuzluk aklına geldikçe!
Bir eşi olmalı insanın!
Rüzgar O’nun kokusunu getirmeli,
Yağmur O’nun sesini.
Elleri yanmalı ellerini tutabilmek için.
Akşam O’nu görecek diye, pırpır etmeli yüreği.
Kelebekler gibi olmalı insanın kalbi.
Ayakları birbirine dolaşmalı heyecandan, eve dönerken eşi.
Beklemek asırlar gibi uzun gelmeli.
Gelişi ile sonsuz bir nur dolmalı içine.
Bir eşi olmalı insanın!
Yüzüne baktığında, konuşmadan anlamalı derdini,
Tasasını, öfkesini, sevincini, coşkusunu…
Güven duymalı, her şeyiyle.
Başını göğsüne koyup huzurla uyuyabilmeli,
Tüm düşüncelerinden arınmış olarak.
Babası, abisi, arkadaşı, dostu, sırdaşı, anası, çocuğu olmalı…
Şımarabilmeli yanında.
Kıskanılmalı zaman zaman da…
Bir eşi olmalı insanın!
Sabah yolcularken işine, içi acımalı,
Daha yollarken özlemeye başlamalı.
Seni şimdiden özledim!!
Bir eşi olmalı insanın!
Akşam dönüşünü beklemeli sabırsızlıkla.
Gözleri yollarda kalmalı
Ve kapıyı çalmadan açmalı…
Aşkla karşılamalı,
Hasretle sarılmalı boynuna,
Özlemle koklayıp öpmeli,
Yıllarca uzak kalmışçasına!
Bir eşi olmalı insanın!
Her günü bir başka güzel olmalı yaşamın,
Bir başka özel, bir başka soluklanmalı her anında.
Verdiği hiçbir şeyin yeterli olmadığını düşünüp, kahrolmalı,
Daha fazla ne yapabilirim diye düşünmeli.
Bir eşi olmalı insanın!
Cennetten köşe almışçasına
Sevdiği, sakındığı, bakmaya kıyamadığı…
Her bir hücresinden aşkın fışkırdığı,
Çölde okyanusu yaşadığı bir eşi olmalı insanın!
Ben seni ölene dek seveceğim boş laf !
Ben seni sevdikçe ölmeyeceğim..

CAN YÜCEL

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI

Bu tarif de oldukça pratik ve lezzetli. İlk yaptığımda eşim, "ne zaman balık kızarttın, hiç görmedim" demişti. Gerçekten de uzaktan balığa benziyor. Sarımsaklı yoğurtla farklı bir tat kazandırabilirsiniz. Size kolay gelsin.

MALZEMELER
2 adet orta boy patlıcan
1 yumurta
bir miktar mısır unu
1 çay bardağı süt
kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları  baş kısmından 2 cm bırakarak 4'e bölün, suda 10 dakika haşlayın. Pişince sıcak sudan alarak süzdürün. Panelemek için sütü ve yumurtayı çırpın. Süzülmüş patlıcanları yumurta karışımına bulayın. En son mısır ununa bulayarak kızartın.

KIYIR SİRKELİ POĞAÇA


MALZEMELER
2 Adet yumurta (bir tanesinin sarısı poğaçanın üzerine sürmek için)
1 paket yumuşamış margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı  kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Peynir ve maydanoz
1çay bardağı sirke
İsteğe bağlı susam, çörekotu


HAZIRLANIŞI
Margarin, 1 yumurta, sirke, tuz, yoğurt ve şekeri karıştırıp, içine unu ve kabartma tozunu ekleyelim. Kulak memesi kıvamında yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp içine hazırladığımız peynirli harçtan koyalım ve yuvarlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpelim. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. AFİYET OLSUN

19 Ağustos 2011 Cuma

KABAK SALATASI

Bu bu lezzetli ve çok pratik salatayı yıllar önce diet zamanı ortaya çıkarmıştım. Daha sonra aslında bilinen bir salata olduğu anlaşıldı. Ben önceleri mayonezsiz yapıyordum, daha hafif olması açısından. Tadı oldukça güzel, deneyin, kesinlikle pişman olmayacaksınız.

MALZEMELER
2 Adet kabak
1 Adet salatalık
5 Dal dereotu
1 Diş sarımsak
5 YK Yoğurt
Nane, pul biber
2 yemek kaşığı mayonez
Kabak ve salatalıkları rendeledikten sonra salatımızın sulanmaması için sıkıp, biraz suyunu alıyoruz ve bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Üzerine nane ve pul biberi ekliyoruz. AFİYET OLSUN

    18 Ağustos 2011 Perşembe

    SOSİSİN BAŞINA GELENLER

    Yaz bitince, yüzmek için kullandığımız sosisleri ne yapıyoruz? Kapı çelengine çeviriyoruz!
    Henüz yaz bitmedi ama ben sezonu kapattım. Gerçi yine de bir tatil hayalim var, umarım hayalle kalmaz (ben sosissiz de giderim  tatile).
    Bu  çelengi arkadaşıma hediye yaptım. İlk denemeye  göre oldukça iyiydi.  Sosis, bir kaç metre tül, boncuk,  süsleme malzemesi ile ortaya çıkan bu.
    KOLAY GELSİN

    İRMİK HELVASI


    Aslında tatlı ile pek aram yoktur, ama irmik helvası hafif ve ramazana uygun bir tatlı. Bu halde çok daha tatlı oldu! Bu ne diyecek olur da bana sorarsanız baykuş, ama oradan öyle görünüyor mu bilemem! Ben yine muzurluk peşindeyim, dur bakalım daha neler yapacağım....

    MALZEMELER
    2 Su Bardağı İrmik
    75 Gr. Tereyağ
    100 Gr. Margarin
    2 Yemek Kaşığı ceviz tarçın
    2 Su Bardağı Şeker
    1,5 Su Bardağı Süt
    1 Su Bardağı Su

    YAPILIŞI
    Margarini ve tereyağını tavada eritip, üzerine irmiği koyduktan sonra rengi değişene kadar kavurun. Diğer taraftan suyu, sütü ve şekeri birlikte kaynatıp bekletin. Rengi değişen irmiğe, sütlü şerbeti döküp karıştırın. İrmik suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. En son cevizi ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika sonra irmik helvanızı tarçınla servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN

    14 Ağustos 2011 Pazar

    CAN SIKINTISI

    İnsan canı sıkılınca ne yapacağını şaşırıyor. Bu yaptığım iş de, böyle günlerden birinde yaptığım, ıvır zıvır şeylerle uğraştığım zamanlardan biriydi. Bilgisayarıma ne yapabilirim düşüncesi ile aldığım bu küçük zımba, kırtasiyelerde satılan şirin bir şey. Bir çok çeşiti var, ben bunu seçtim ve uyguladım; çok güzel oldu. Şimdi de netbook'a ne yapabilirim diye düşünüyorum; bir kılıf örmeye başladım . Bakalım ortaya ne çıkacak:))))

    MANTAR SALATASI

    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki mantarla yapılan hiçbir şeye hayır demem. Hem kalorisi az, hem doyurucu, hem de çok lezzetli. Hamileliğim döneminde aşerdiğim tek şeydi. Her gün yemiştim. Şimdi olsa her gün yer miyim bilmem ama bu salata yenilmeyecek gibi de değil. Kolay ve değişik bir aperatif denemekte fayda var.

    MALZEMELER
    1 Paket (500 gr.) Mantar
    10-12 Adet Kırmızı Biberli Yeşil Zeytin
    7 Dal Dereotu
    7 Adet Kornişon Turşu
    7 Dal Maydanoz
    1 adet yeşil soğan
    Zeytinyağ
    Limon
    Tuz
      HAZIRLANIŞI
      Mantarları üzerindeki siyahlıklar gidecek şekilde yıkayın. İnce ince dilimleyin. 1,5 Lt. kaynar suya, 1 limonun suyunu sıkın ve mantarları 15 dk. orta ateşte, bu limonlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, çok az sudan geçirin ve iyice süzülmesi için biraz bekletin. Turşu ve zeytinleri ince ince dilimleyin, kıyılmış maydanoz, dereotu, ve yeşil soğanı mantarlarla karıştırın. Damak zevkinize göre zeytinyağ, tuz ve limon suyu ekleyin. AFİYET OLSUN

        BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK

        MALZEMELER
        3 Adet Baklava Yufkası
        250 Gr. Kıyma
        2 adet Kuru soğan
        Kuru Soğan
        1 kesme Şeker
        Tuz - Karabiber
        3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
        3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Yufkaların arasına sürmek için
        Bir miktar maydanoz
          HAZIRLANIŞI 
          Öncelikle iç harcını hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağ ile kavurun. Kıymayı ve ince doğradığımız maydanozları ekleyin. 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve şekeri ekleyin, karıştırıp ocağı kapatın, soğumaya bırakın.
          1. yufkayı tezgaha serin, fırça ile üzerine sıvı yağ sürün. 2. yufkayı üzerine serin, tekrar sıvı yağ sürün. 3. yufkayı da serdikten sonra yağ sürmeden, kıymalı harcı üzerine serpiştirin.
          Yufkaları, yıpratmadan mümkün olduğunca sıkı şekilde rulo yapın ve 4 parça olacak şekilde kesin.
          Tepsinizi hafifçe yağlayın ve börekleri dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve180 derecede 35 dk pişirin.
          AFİYET OLSUN

            12 Ağustos 2011 Cuma

            MUTLULUK

            Blog yazmaya başladığımdan beri elimde sürekli fotoğraf makinası ile, dur şunu da çekeyim, dur bunu da çekeyim havasındayım. Henüz çok yeni olmasına rağmen  izleyicim olması ve paylaştıklarımın beğenilmesi beni çok mutlu ediyor. İçim kıpır kıpır oluyor, ki bu aralar bu durum bana oldukça iyi geliyor. Şu an eşimin doktora  eğitimi nedeni ile yut dışında bulunması ve henüz bebeğimin çok küçük olması nedeni ile bu aralar biraz sıkıntılı bir dönem yaşıyorum. Blogum bana arkadaşlık ediyor. Ne diyelim arkadaşlığımız daim olsun :-)

            TAHİNLİ KEK

            MALZEMELER
            3 Yumurta
            1 Su B. Toz Şeker
            1 Çay B. Süt
            Yarım P. Yumuşak Margarin
            1 Çay B. Tahin
            1 Paket Vanilya
            1 Paket Kabartma Tozu
            1 Çorba K. Susam
            2 Çorba K. Ceviz

            2 su bardağı un


            HAZIRLANIŞI 
            Margarin ve şekeri çırptıktan sonra yumurtaları kırıyor; daha sonra karışıma süt ve tahini ilave ediyoruz. Un, susam, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bir süre çırptıktan sonra, orta büyüklükteki tepsimize döküyor ve pişmeye yakın,  üzerine bir miktar daha tahin, ceviz ve haşhaşı ilave ediyoruz. AFİYET OLSUN

            BİRİLERİ BANA ANLATSIN

            Bebeğim doğmadan bütün hazırlıkları bitirmiştim. Zamanı gelince aldığım ürünleri kullanmaya başladım, ama bu ürünü bir türlü anlayamadım. Acaba ben mi kullanmasını beceremiyorum yoksa üründe bir sorun mu var?  Biberonu  içine koyuyorum, suyunu da ekliyorum, ama yarım saat geçtikten sonra bile mama ya soğuğa yakın ya da ılık oluyor.  İyi de, ben bunu gece uykulu bir vaziyette kalktığımda mamayı hemen ısıtabilmek için aldım.  Mama ısınana kadar bebeğim açlıktan bayılır. Sanırım lafı çok uzattım. BUNU KULLANAN VE BANA YARDIMCI OLABİLECEK  BİRİLERİ VAR MI?

            8 Ağustos 2011 Pazartesi

            BULGURLU KÖZ DOMATES ÇORBASI

            MALZEMELER
            1 Kg. Domates
            1 Soğan
            1 Çorba K. Un
            1 Çorba K. Tereyağı
            1 SB. Et suyu
            1 Tutam Reyhan
            1/2 SB. bulgur
            4 bardak Su
            Tuz

            HAZIRLANIŞI
            Domates ve soğanı közlüyoruz. Un ve tereyağını kavuruyoruz. Közlenmiş soğanı ortadan 4 parçaya bölüp koyuyoruz. Soğanları kavururken sıcak suyu ekliyoruz. Közlenmiş domatesleri ortadan ikiye bölüp çorbaya ekliyoruz. Et suyu ve doğranmış reyhanı ekliyoruz. Tuzunu ekleyip pişiriyoruz. Blendır ile püre haline getiriyoruz ve bulguru ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Afiyet olsuN.

            SEBZELİ BULGUR PİLAVI

            MALZEMELER 
            2 Su Bardağı pilavlık bulgur
            1 adet soğan
            3 adet domates
            2 adet kırmızı biber
            5 adet yeşil biber
            1 çorba kaşığı salça
            1 su bardağı et suyu
            Tuz, sıvı yağ
            2 su bardağı su



            HAZIRLANIŞI
            Tencereye sıvı yağ ve doğradığımız  yemeklik soğanı ekliyoruz; sonra küp küp doğradığımız kırmızı biberi, yeşil biberi ilave ediyoruz. Biraz kavurduktan sonra domatesleri ekliyoruz. Sonra sebzelerin üzerine 2 su bardağı pilavlık bulguru ilave ediyoruz. Üzerine 1 çorba kaşığı salça, gereği kadar tuz ve 1 su bardağı et suyunu ilave ediyoruz. 2 su bardağı sıcak su ekleyerek de pilavı pişiriyoruz.

            SICAK SU TORBASI KILIFI

            BU ÇALIŞMA BENİM KUZENİME YAPTIĞIM BEBEK HEDİYELERİNDEN BİRİYDİ ASLINDA. SÜSLEMEYİ KISA BİR SÜREDE YAPTIĞIM İÇİN, AYRINTILAR ÜZERİNDE DÜŞÜNMEYE  PEK FIRSATIM OLMADI. ÖRGÜYÜ TUNUS İLMEĞİ İLE ÖRDÜM; SIKI İĞNE TEKNİĞİ İLE BİRLEŞTİRDİM. ÖLÇÜSÜNÜ İSE SICAK SU TORBASININ BOYUTUNA GÖRE AYARLADIM. BELKİ SİZE DE BİR FİKİR VEREBİLİR...

            KUTULARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ

            BURADA GÖRDÜĞÜNÜZ KUTULAR DAHA ÖNCEDEN ÇİZMELERİMİN KUTULARIYDI. ŞİMDİ İSE YAPIŞKANLI STICKER KAĞITLARI İLE BİR GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİNE GİRDİLER:  YÜNLERİMİN KUTUSU OLDULAR. SİZ HOBİ KUTUSU OLARAK DA, BAŞKA AMAÇLAR İÇİN DE KULLANABİLİRSİNİZ. YAPIŞTIRMA İŞLEMİ BİRAZ ZOR OLSA DA, ÇÜNKÜ AŞIRI DİKKAT GEREKTİRİYOR, DENEMEYE DEĞER...

            PEÇETE HALKALARI


            GENELDE BROŞ YA DA TAKI TASARIMINDA KULLANILAN BAZI YÖNTEMLERİ, FARKLI İŞLERE DE UYGULAMAK MÜMKÜN. ÖRNEĞİN, BURADA GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ, PEÇETE HALKALARINA...

            6 Ağustos 2011 Cumartesi

            GÜVEÇTE MANTAR

            MALZEMELER
            500. Gr mantar
            1 kuru soğan
            2 Domates
            2 Biber
            2 Yemek kaşığı tereyağı
            4 Yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
            Tuz, karabiber

            HAZIRLANIŞI

            Tereyağını güveç kalıbına alın. Üzerine soğanı ekleyerek biraz kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış mantarları ve biberleri de ekleyin.. Tuz ve karabiberi de eklendikten sonra güvece alın. Üzerine küp doğranmış domatesleri ekleyin. 180 derecede pişmeye bırakın. Ocaktan almaya yakın kaşar peyniri rendesi serperek
            peynirler eriyene kadar bekletin. AFİYET OLSUN

            4 Ağustos 2011 Perşembe

            EN BASİT AMİGURUMİ ETİ CİN AŞKI

             DAHA ÖNCE HİÇ AMİGURİMİ DENEMEDİM . EN BASİT ŞEKLİNDEN BAŞLAMAK GEREKİR DÜŞÜNCESİ İLE BU BUZDOLABI SÜSLERİNİ ÖRDÜM.  ETİ CİN KAKAOLU VE ÇİLEKLİ İNSANIN YİYESİ GELİYOR...