26 Kasım 2011 Cumartesi

GEBELİK HİKAYEM: AHHHH NE ÇOK ÇEKTİM

BUGÜN BİRAZ ASABİYİM. NEDENİ ÇOK. AMA BİRKAÇINI PAYLAŞMAK İSTERİM.
ÖNCELİKLE  BEBEĞİM 8 AYLIK VE HİÇ ANNE SÜTÜ ALMADI, ÇÜNKÜ BENİM SÜTÜM OLMADI. BİRAZ VARDI AMA ISRARLA KIZIM EMMEDİĞİ İÇİN O DA KESİLDİ.
İLK OLARAK KISACA GEBELİK HİKAYEMDEN BAHSEDEYİM. GEBELİĞİM PLANLI BİR GEBELİKTİ. YUMURTA TAKİBİ İLE HAMİLE KALDIM VE İLK DENEMEDE OLDU. EŞİMİN DOKTORA EĞİTİMİ İÇİN YURT DIŞINA GİTMESİ GEREKİYORDU. HATTA BERABER GİDECEKTİK. FAKAT İLK AYDA BAŞLAYAN KANAMAMDAN DOLAYI BEN GİDEMEDİM VE 5 AY  DÜŞÜK TEHLİKESİ İLE YAŞADIM. ARADA HASTANEDE DE YATMAK ZORUNDA KALDIM. EŞİM DÖNMEK ZORUNDA KALDI. BİZ HEM ÖZELDE HEM DE ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE TAKİPTEYDİK. ÖZELDE TARAMA TESTLERİM ÇOK İYİ ÇIKTI. AMA BENİ BİR ŞEYLER DÜRTTÜĞÜ İÇİN TEKRAR YAPTIRDIM. YÜKSEK RİSK ORANI ÇIKTI. DOWN SENDROMUNDAN ŞÜPHELENİLİYORDU. HER ŞEYİ GÖZE ALARAK AMNİYOSENTEZ YAPILDI. 1 AY SONUÇ BEKLEMEK, ÖMRÜMDEN YILLARIMI ALDI SANKİ. BEBEĞİM 24 HAFTALIK OLMUŞTU VE EĞER SONUÇ OLUMSUZ ÇIKARSA ALDIRMAYI DAHİ DÜŞÜNÜYORDUM. ÇÜNKÜ ENGELLİ BİR ÇOCUĞA SAHİP OLMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU ÇOK YAKINDAN BİLİYORDUM. SONUÇ TEMİZ ÇIKTI. ANCAK BU DEFA DA ERKEN DOĞMAYA KALKTI! 7. AYINI DOLDURDUĞU GÜN SUYUM GELDİ VE TAKİPTE OLDUĞUM ÖZEL HASTANE, KÜVEZDE BENİM İÇİN YER OLMADIĞINDAN DOLAYI YATIRAMADI. DAHASI HİÇBİR ÖZEL HASTANE DE SORUMLULUK KABUL ETMEDİ. YANİ ORTADA KALDIK. ŞANS ESERİ TIP FAKÜLTESİ KABUL ETTİ VE 4 GÜN ORADA YATTIM. HERŞEY BİTTİ DERKEN ŞEKER PROBLEMİM ÇIKTI. SIKI BİR DİYET YAPMAK ZORUNDAYDIM, ÇÜNKÜ ŞEKERİM YÜKSELİRSE BEBEĞİMİN KALBİ DURABİLİRDİ. HERŞEYİ TARTARAK YEMEYE BAŞLADIM AMA FAYDA ETMEDİ. İNSÜLİNE BAŞLANDI. TEKRAR HASTANEYE YATTIM. HERŞEY YASAKTI AMA BENİM CANIM İSTİYORDU.  HAMİLESİN VE YİYEMİYORSUN. O KADAR FORMDAYDIM Kİ ALDIĞIM KİLO 8'Dİ. PANİK ATAK SORUNUMDAN DOLAYI, Kİ 16 SENEDİR BENİMLE BU HASTALIK VE  KURTULAMADIM, EN SONUNDA BEBEĞİMİ SEZARYANLA DÜNYAYA GETİRDİM. SÜTÜM GELMEDİ. BEBEĞİM İNATLA EMMEK İSTEMEDİ. EBE VE HEMŞİRELER SEFERBER OLDULAR, AMA OLMADI. ONLAR DA BU KADAR İNAT BEBEK GÖRMEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER. SONUÇ OLARAK 2. AY SÜTÜM KESİLDİ. BU KADAR STRESDEN SONRA SÜT OLMASI ZATEN PEK MÜMKÜN DEĞİLDİ.
ŞİMDİLİK UFAK TEFEK SORUNLAR HARİÇ  ALLAHA ŞÜKÜR HERŞEY YOLUNDA. EŞİM TEKRAR EĞİTİMİ İÇİN GİTTİ. BİRKAÇ AY SONRA GELECEK.  AMA BEN  BU KADAR ŞEYDEN SONRA DAHA  TOPARLANAMADIM.  HİÇ OLMADIK ZAMANDA ANİDEN SİNİRLENEBİLİYORUM. MESELA BİRİSİ BİLMİŞ BİR TAVIRLA, NEDEN EMZİRMEDİN, EMSEYDİ GELİRDİ SÜTÜN, DEDİĞİ ZAMAN BOĞASIM GELİYOR. SEN BENİM NELER ÇEKTİĞİMİ BİLİYORMUSUN ...??????.!!!!!!!

25 Kasım 2011 Cuma

BURSALI BLOG YAZARLARI GÜZEL PROJELERE İMZA ATIYOR

BURSA’DA BİR MUCİZELER MEKANI VAR, BİLİYOR MUYDUNUZ?



Bu güzel şehir nice mucizelere imza atan ve Ülkemizin bu alanda bu ekiple çalışan tek Spastik Çocuklar Hastanesi’ne ev sahipliği yapmakta. Bursalı Blog yazarları olarak bu yıl bizler de bu kurum için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük. Oturup konuştuk. Kurum olarak parayla satın alınabilecek her türlü imkana sahip olduklarını, tek ihtiyaçlarının sevgi, ilgi ve anlaşılmak olduğunu öğrendik. Onların bu ihtiyaçlarının giderilmesinde bir nebze de olsa bir payımız olmasını istiyoruz. Bu amaçla Bursalı blog yazarları olarak kurum idaresi ve personelinin de katkılarıyla “ÖĞRETMEK VE MALZEMELER BİZDEN ÖRMEK SİZDEN” adı altında bir kampanya başlatmayı düşündük. İlk oturumu 17 Aralık 2011 Cumartesi günü spastik çocuklarımız için erken yeni yıl kutlaması ve mekan süslemesi yaparak, kalan vakitte de annelerimizle beraber artık tüm dünyada bir terapi yöntemi olarak benimsenen örgüyü hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu etkinliğe katılan arkadaşlarımız:

http://dilekkmutfakta.blogspot.com/

http://asortik.blogspot.com/

http://annemineli.blogspot.com/

http://sehribursadan.blogspot.com/

http://www.kurdelenakislari.com/

http://turkuazlale.blogspot.com/

http://kevserinpenceresi.blogspot.com/

http://nes-kayfee.blogspot.com/

http://incisi.blogspot.com/

http://aklimdangecenlermidemedusenler.blogspot.com/

http://hobiland.com/

http://www.gonuluncelezzetler.com/

24 Kasım 2011 Perşembe

KORKTUM HEM DE ÇOOOOKKK..!!!!

BUGÜN İLK DÜŞMEMİZİ YAŞADIK. RÜZGAR MAYA'YI, NASIL OLSA O KADAR HAREKET EDEMEZ DİYE KANEPENİN ÜZERİNE YATIRMIŞTIM VE ODADAN ÇIKTIM. AMA BEBEĞİMİN ÇIĞLIĞIYLA ODAYA KOŞMAM BİR OLDU: YERE DÜŞMÜŞ VE ELLERİNİN ÜZERİNDE EMEKLER VAZİYETTE AĞLIYORDU. OYSAKİ DAHA HİÇ EMEKLEMEDİ. SALLANAN  KOLTUĞUN ALTINA DOĞRU DÜŞMÜŞ, BURNUNU VURMUŞ, SANIRIM KAFASINI DA. HEMEN DOKTORA KOŞTUK. DOKTOR FİLM ÇEKEMEYECEĞİNİ, ÇOK KÜÇÜK OLDUĞUNU, ZATEN ÖNEMLİ BİR SORUN OLMADIĞINI SÖYLEDİ. KUZUM ZATEN HERŞEYİ 10 DAKİKA SONRA UNUTMUŞTU BİLE, NEŞESİ YERİNDEYDİ. AMA BENİM AKLIM GİTTİ, ÇOK KORKTUM. BURNU BİRAZ MORARDI, ALLAH BETERİNDEN SAKLASIN. DÜŞMEDEN ÇOCUK BÜYÜMEZ DİYORLAR, AMA HATA BENİM. EVDE 2  BEŞİK, MAMA SANDALYESİ VE YÜRÜTEÇ VARKEN SALAK MISIN NEDEN KANEPENİN ÜZERİNE KOYUYORSUN ÇOCUĞU. BU BANA DERS OLDU. BİR DAHA GÖZÜMÜ AYIRMAM ÜZERİNDEN

22 Kasım 2011 Salı

BENİMLE GELMEK İSTEYEN VAR MI ?

24 KASIM PERŞEMBE SAAT 15:00'DA KENT MEYDANI AVM STARBUCKS'DA "KAHVE SOHBETİ"NE KATILMAK İÇİN ORADA OLMANIZ YETERLİ. BEN ORADA OLACAĞIM. BU FIRSATI KAÇIRIR MIYIM? ASLAAAAAA...!

19 Kasım 2011 Cumartesi

SONUNDA BULDUM GOLDEN ROSE MATTE OJELERİ




BURSA'DA BİR TÜRLÜ BULAMADIĞIM OJELERE SONUNDA KAVUŞTUM. BULMUŞKEN DAHA FAZLA ALAYIM DEDİM, AMA  DENEDİKTEN SONRA ALMAYA KARAR VERDİM. KESİNLİKLE HARİKA VE ÇABUK KURUYAN BİR YAPIYA SAHİP. YALNIZ TIRNAKLARIMDA BİR SORUN VAR. RESİMLERDE DE BELLİ OLUYOR ZATEN. CİLDİYEYE GİTTİM. MANİKÜR YAPMAMAMI  SÖYLEDİ. O YÜZDEN  SIRF RENKLERİ GÖSTERMEK ADINA  SÜRDÜM.  BULDUĞUNUZ YERDE ALIN KAÇIRMAYIN...

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

işte en sevdiğim evde pişirildiğinde midemin bayram ettiği bir yemek üstelik çok hafif tabi beşamel sosu ve kaşarı saymazsak  kaç tabak yediğimi hatırlamıyorum  neyse tarifi burada

MALZEMELER
  • 1 ORTA BOY KARNABAHAR
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 2 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 SU BARDAĞI KAŞR PEYNİRİ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
  • TUZ ,KARABİBER,  PUL BİBER
HAZIRLANIŞI 

 KARNABAHARI ÇOK FAZLA YUMUŞAMAYACAK ŞEKİLDE HAŞLIYORUZ. UNU TEREYAĞI İLE KAVURUYORUZ, ÜZERİNE SÜTÜ İLAVE EDEREK  KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ .TUZU ,KARABİBERİDE EKLEYEREK PİŞİRDİĞİMİZ BEŞAMEL SOSU İYİCE SÜZDÜĞÜMÜZ KARNABAHARIN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE BOLCA RENDELEDİĞİMİZ KAŞARI VE PUL BİBERİ İLAVE EDEREK 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİYORUZ .AFİYET OLSUN

14 Kasım 2011 Pazartesi

MERAK EDİYORUM...?

ÖNCELİKLE, NEDEN SÜREKLİ BLOĞUMUN ŞABLONU İLE OYNUYORUM? KADINLAR MUTSUZ OLDUKLARINDA SÜREKLİ SAÇLARI İLE UĞRAŞIRLARMIŞ; BEN MUTSUZ MUYUM? NE MUTLUYUM, NE DE MUTSUZ. AMA FAZLASI İLE SIKINTIDAYIM. EŞİM YOK, BEBEĞİM KÜÇÜK, BÜTÜN İŞLER BANA KALDI. YAPABİLİYOR MUYUM? HAYIR. BEBEĞİM ADIM ATMAMA İZİN VERMİYOR, UYURKEN SÜPÜRGE AÇAMIYORUM; ANCAK ÇAMAŞIR, BULAŞIK. HEP BİRİLERİ GELSİN DİYE GÖZÜM YOLLARDA.... SIKINTIMI BLOGDAN ALIYORUM AMA BİR TÜRLÜ İSTEDİĞİMİ YAPAMADIM. ŞİMDİ MERAK ETTİKLERİME GEÇİYORUM:
  • HANİ ŞU BLOGLARDA YAYINLARIN ALTINDA BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR VAR YA, O NASIL OLUYOR?
  • KEÇE İŞİ İLE UĞRAŞANLAR O MİNİCİK ŞEYLERİ SANKİ KALIPDAN ÇIKMIŞ GİBİ NASIL KESİYORLAR, BİR  ALET Mİ VAR ?
  • YİNE BLOGLARDA MOZAİK RESİM BLOG  BAŞLIKLARI NASIL YAPILIYOR ?
VE GECENİN BU SAATİ CANIM KAĞIT HELVA İSTEDİ. HAYIRDIR İNŞALLAH :)))) 

13 Kasım 2011 Pazar

BENİ DELİ EDEN HIRKA:)))




Bu hırkayı ilk gördüğümde hayran kalmıştım. Ünlü bir markanın hırkasıydı, resmini çekip, modeli çıkarıp birkaç kişi örmeye başladık. 3 sene önceki fiyatı 380 liraydı,  biz de paraya kıyamadık :))) Birbirimizle yarış yapıyorduk, kim önce bitirecek diye. Maalesef ben en son bitirdim, çünkü ben sabırsızımdır, hemen bir kaç günde bitecek şeyler örerim; ama bu hırka 3 ayda bitti. Öyle kolay göründüğüne bakmayın, başta ben de öyle sandım. Aslında çok zor, ben bile inanamıyorum böyle bir şeyi nasıl ortaya çıkardım. Şimdi, nasıl ördüm tam olarak hatırlamıyorum ama, hayatımda elime çakmak almamış ben gidip özel çakmak bile aldım; sonunda hırka bitmişti, ben de bitmiştim.
  • Aynı olan motiflerin hiçbiri yanyana gelmeyecek,
  • Her sırada ip koparılıyor ve çakmakla yakılıyor,
  • Önce şablon olarak motifler örülüyor, örgü onun üzerine oluşturuluyor,
  • Örgü sırtındaki "v" şeklindeki kısımdan başlanıyor. Temel kurallar bunlar.

11 Kasım 2011 Cuma

NELER OLDU NELER...


BAYRAMDAN SONRA UZUN ZAMAN OLMUŞ. ASLINDA BANA KALSA  HER GÜN  BİRKAÇ ŞEY PAYLAŞACAĞIM; AMA ARTIK BANA DEĞİL, KIZIMA BAĞLI HER ŞEY. SOLUK ALAMIYORUM. 1 SANİYE BIRAKSAM KIYAMET KOPUYOR. YEMEK DAHİ ZOR YAPIYORUM. ALLAH YALNIZ ÇOCUK BÜYÜTENLERE SABIR VERSİN. BİR DE YENİ HECELER ÖĞRENDİ; AKŞAMA KADAR DÖN BAŞTAN DİNLİYORUZ :)) GELELİM PAYLAŞTIKLARIMA: BU TREN ÇOK HOŞUMA GİTTİ. BURSA'DA OLANLAR İÇİN BİLGİ, ESKİ  KIZILAY'IN ORADAKİ JAPON PAZARINDAN ALDIM. TEK TEK SATILIYOR, TANESİ 1.5 LİRA. DAHA NELER VAR, MUTLAKA GİDİN. VE DÜN 11-11-11'DE AZICIK TEYZE OLDUM! NEDEN DERSENİZ, BEN TEK ÇOCUĞUM, TEYZE VEYA HALA OLMA ŞANSIM YOK. AMA ARKADAŞLARIMIN ÇOCUKLARININ HALASI YA DA TEYZESİ OLABİLİYORUM! BU PAYLAŞTIĞIM LOHUSA ŞERBETİ BARDAKLARINI VE  KARAFI BEN SÜSLEDİM. TABİİ ZAVALLI KARAFI NELERE ALET ETTİM. DAHA BEBEĞİMİZİN ADI  BELLİ OLMADI AMA KENDİSİ İÇİN ÇOOK HAZIRLIK YAPTIK. ONLARI DA PAYLAŞACAĞIM İNŞALLAH.

4 Kasım 2011 Cuma

BAYRAM GELMİŞ NEYİME....

İLK OLARAK ŞUNU BELİRTMELİYİM Kİ, BEN KURBAN BAYRAMLARINI HİÇ AMA HİİİİİİÇ SEVMEM. ERKEN FALAN DA KALKMAM. VEJETERYAN DEĞİLİM, AMA ET SEVMEM. ÖZELLİKLE BAYRAMDA ET TÜKETMEM. BU KÜÇÜKLÜKTEN KALAN BİR DAVRANIŞ. SEN OTUR SEV HAYVANI, SENİN GÖZÜNE MELÜL MELÜL BAKSIN, SONRA KES AFİYETLE YEEEE!!!  ERKEN KALKMAM Kİ, HAYVANCIKLARIN SESİNİ DUYMAYAYIM. İÇİM ACIYOR, BUNUN NERESİ BAYRAM,  BANA MI?  NEYSE ZATEN EŞİM DE YOK. YİNE YURTDIŞINDA. BAYRAM GELMİŞ NEYİME. ANAM ANAM GARİBEM DİYE BİR TÜRKÜ VARDI. BEN DE OTURUR ONU SÖYLERİM KUZUCUĞUMLA. RESİMDEKİ MUTFAĞIMIN EN SEVİLEN  OBJELERİNDENDİR. O KADAR Kİ KULLANMAYA KIYAMIYORUM. NE ÇOK KONUŞMUŞUM...  YİNE DE HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR DİLİYORUM....

ÇARKIFELEK TATLISI

MALZEMELER
1 yumurta
125 g yumuşak margarin
1 su bardağı süt
1 paket Şekerli Vanilin
4 su bardağı elenmiş un
1 poşet Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Kakao 
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz

Şurup:
3,5 su bardağı  toz şeker
3 su bardağı  su
3 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Yumurta, margarin, süt, vanilin, un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yarısına kakao ekleyip tekrar yoğurun. Beyaz hamuru 0.5 cm kalınlığında açıp üzerine ceviz içi serpin. Kakaolu hamuru da aynı kalınlıkta açın ve diğer hamurun üzerine koyun. İki hamuru da birlikte biraz daha açıp rulo şeklinde sarın. Üzerini kapatıp buzlukta 20 dakika bekletin. 1 cm eninde dilimleyin, yağlı pişirme kağıdı serilmiş tepside pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın, karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Biraz soğuduktan sonra tatlıların üzerine ılık şerbeti dökün. Üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.