27 Temmuz 2013 Cumartesi

Sağdan Soldan, Buyrun Buradan...



Tatilimiz bitti sonunda. Döndük. Kızım çok mutluydu, henüz denizi çok sevmese de. Geçen seneye göre biraz daha alıştı sanki; sorduğumuz zaman, deniz soğuk üşüyorum, diyor. Haksız da sayılmazdı. Gerçekten bu yıl Didim biraz soğuktu, aynı şeyleri başakaları da söyleyince, bu da bizim şansımıza herhalde dedim. Yine de çok keyifliydi, kızımın yüzünden belli olmuyor mu?
Hemen döner dönmez, bu şirin  tablocukları yaptım. Fon kağıdını, Bursa'da yaşayanlar bilir, BKM'den aldım. Baykuş ve Cup Cake'leri  peçeteden kestim, yapıştırdım, çok şirin oldular sanki, değil mi?
 Bunlar ise Leroy Merlin'den. Görür görmez bayıldım. Onlar da  mutfağımı şenlendiriyorlar artık. Üstelik Leroy Merlin'de şu sıralar indirim var. Değerlendirin.

 Bu Temel Reis ve Safinaz ise anneciğimin eseri. Torununa çim adam ve  madam  yaptı;  ne kadar da tatlı. Bir o kadar  farklı. Ancak daha sulamadık. Bakalım ortaya ne çıkacak?  Annem, ellerin dert görmesin kuzuuu... 

Şimdilik bu kadar, en kısa  zamanda görüşelim.

19 Temmuz 2013 Cuma

MERAKLI MİNİKTEN GİRİP TUVALET EĞİTİMİNDEN ÇIKIYORUZ



Bugün size  Maya'dan seçmeler sunacağım. Her anne yaz gelince tuvalet eğitimi vermek ister. Ben de bu düşünce ile hareket ettim ama henüz başlayamadım. Aslında Maya 1,5 yaşından beri söylüyor ama  ben cesaret edemiyorum, korkuyorum: ya yolda, geldi derse ne yapacağım, ya uzun yolculuklarda söylerse ne yapacağım diye. Uzman biraz geç kaldığımızı söyledi. Başlayacağım  en kısa zamanda. Kızım 2 yaş 3 aylık. Tam zamanı diye düşündüm, araştırmalara başladım. Önce Joker'den Potette portatif lazımlık almak istedim, fakat mağazada da internette de de stok tükenmişti. Beni sardı bir telaş. Neyse ki Mothercare'den buldum aldım. Yanında yedek poşetlerini de almanız gerekiyor, poşeti  takıyorsunuz, içinde jel bir ped var, sıvıyı emiyor, sonra çöpe  atıyorsunuz.
Önce ev için  lazımlık aldım, sonra ya yolda derse ne yapacağım diye bir de  portatif lazımlık aldım. Alıştırma kilodu  ve bir kaç tane çamaşır; hazırlıklar tamam. Umarım en kısa zamanda bu sorunu çözüme ulaştırırız.

Bir de bir kaç aydır Pepee  dergisini alıyoruz. Hiç sevmesem de kızımın ısrarlarına dayanamıyoruz, ama  bizim tercihimiz Tübitak'ın Meraklı Minik'inden yana. Gerçekten çok kaliteli bir dergi, kızım henüz çok anlamasa da, benim bile okuyasım var:))  mutlaka alıp okumanızı okutmanızı tavsiye ederim.

16 Temmuz 2013 Salı

TARTIM BENİM TATLIM BENİM...!

 

 Bir kaç gün önce annemin doğum günüydü. Bu güzel tartı yaptım. Akşam, balkon sefası eşliğinde pek güzel gidiyor. Bu aralar pek  bir dengesiz gidiyor havaların durumu: bir sıcak, bir esiyor.  Hafif lezzetlerden yanayım, zaten şerbetli tatlıları sevmem.  Meyve ve  sütlü tatlılar bir araya geldiğinde çok hoş oluyorlar.  İftardan sonra iyi gelecek bir tat. 

150 gr tereyağı
1 çay bardaği pudra şekeri
2,5 su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema için
1 yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
Yarım  paket krem şanti (yarım su bardağı süt ile ile çırpılacak)

Hazırlanışı 
Un, yumurta, tereyağı, toz şeker, yumurta sarıları ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurun. Hamuru kalıp büyüklüğünde açın, yerleştirin ve çatalla bir kaç yerinden delin. 180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Süt, toz şeker, un,  vanilya ve yumurtayı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Yarım su bardağı krema ile karıştırın. Mikserle 1 dakika çırpın.  Soğuyunca tartın üzerine yayın. Üzerine istediğiniz meyveleri dizin.

7 Temmuz 2013 Pazar

NEGRO NEYİMİZE YETMİYOR ANLAMADIM Kİ? :)))




Bu aralar sıcak beni oldukça yoruyor. Bir de üzerine Maya. Ne yapacağımızı şaşırdık, hep dışarıdayız, parkdayız. Yemek derseniz hafif şeyler yiyerek günler geçiyor. Bu aralar çok kitap okuyamıyorum. En son bunu bitirdim. Şimdi başka bir kitaba başladım:  "İmza Kızın"  adlı kitabı da okumanızı öneririm. Ben okudum mu? Hayır. Pek psiklojik olarak hazır değilim, ama harika bir kitap olduğunu çok duydum.



Bu da kızımla ilk oyun hamuru denememiz. Annem, ben ve kızımın kavga ederek, birbirimizi kandırarak,  hamurları birbirimizden çalarak yaptığımız eserler.  Ben ve annem çok eğlendik. Kızım hakkında aynı şeyi söyleymeceğim. Hep elimizden almaya çalıştığı için sürekli tedirgin bir haldeydi kuzum.

 
 Bir de şu var ki, çocukluğumdan beri en sevdiğim bisküvi  "Negro"dur. O nasıııl bir tatdır öyle; bir de çikolatalısı çıktı ki çokk güzeldi, rüyalarıma giriyordu; ama artık  bulamıyorum. "Eti"ye mail atıp akibeti hakkında bilgi alacağım. Neyse, konu şu: herkesin dilinde bir "Oreo"dur gidiyor, anlamadığım olay, ne var bu "Oreo"da. "Migros"ta satış sunuldu, hem çikolatalısını hem bisküvisini aldım; ama inanın "Negro"nun yanına bile yaklaşamaz. "Negro" sen bitanesin... canııııımmm benim...