28 Eylül 2013 Cumartesi

PATLICAN YADA KAPYA BİBER SARMA

Bu aralar  hep bir koşuşturma, gezme. Evde yemek yapmayı özlüyor insan, özellikle kızım için yapılan yemekler var ki, etli tavuklu ve tavuk sulu. Eşim ve ben et ve tavuk suyu ya da yemeğin içinde tavuk yiyemiyoruz. Izgara köfte, fırın yemeği olursa yiyoruz; ama kızıma ayrıca yemek yapıyorum  hep onun için çalısıyorum desem daha doğru olur   bu lezzet kendimiz için yaptıgım müthiş lezzetli birsey arşivden kalma:  ramazan  sofrasından  bir kare, ama benim bayıldığım bir meze türü.
Size şimdiden afiyet olsun..
Sizinle hiç sofra fotoğrafı paylaşmamışım. Zaten yemek pek paylaşamıyorum. Telaştan fotoğraf çekmeyi bile unutuyorum.  Fotoğrafta da pek başarılı olduğum söylenemez. Neyse. Ama bu patlıcan ve köz biber sarmaları müthiş bir şey. Hemen tarife geçeyim.
 3 tane  kapya  biber
 2 tane  patlıcan
 1 kutu labne
 2 kibrit kutusu süzme peynir
 dereotu
 yarım su bardağı ceviz
 bir diş sarımsak

Biberleri közlüyoruz.  Soğuduktan sonra 2  parçaya bölüyoruz. Patlıcanları  1 cm  olacak şekilde kesiyoruz,  yarım saat  tuzlu suda bekletiyoruz, daha sonra iyice  kuruladıktan sonra  sıvı yağda kızartıyoruz. Kızaran patlıcanların  peçete ile fazla yağını alıyoruz. Diger  malzemeleri  karıştırıyoruz  ve biber ve patlıcanların içine bir miktar koyup sarıyoruz. İster kürdanla yada yeşil soğanla bağlıyoruz   

bu kadar afiyet olsun

22 Eylül 2013 Pazar

Instagram İcat Oldu, Blog Düzenim Bozuldu

Ne kadar uzun zaman olmuş yazmayalı (Hoş, bu ifadeyi bile yazmayalı uzun zaman olmuş). Ama sormayın. Instagram'a  takıldığımdan beri buralara uğrayamaz oldum.  Başta, Instagram'a inatla hesap açmıyordum; fakat sonra, hadi bir ben kaldım açayım dedim. Aman kendimi alamadım. Umarım bloğuma daha fazla vakit ayırmayı ihmal etmem; çünkü  burayı daha çok seviyorum.
Neyse, en son size Didim tatiliden bahsetmiştim. Oradan da Antalya Manavgat'a gittik. Ama o ne hava! Bir daha asla gitmeyi düşünmüyorum, nefes alamadım. Yine de denizi çok güzeldi. Daha sonra  kısa bir Karadeniz turuna çıktık.  Ancak bu gezimizin bir nedeni vardı, daha sonra size bundan bahsederim kısmetse. Yani leyleği havada görmek değil, kendim leylek oldum. Oradan da ayagımın tozu ile moda bloggerı arkadaşlarla buluşmaya katıldım. Hepsi ile tanıştığıma çok mutlu oldum: çıtır kızlar ve tombul kuşun buluşmasından bir kare paylaşıyorum  sizlerle.


Daha sonra Güllüoğlu'ndan gelen davet üzerine tekrar bir buluşmaya katıldım. Bu defa sohbetin yanı sıra poğaca yapımına katıldık. Bizimle poğaça yapmanın sırlarını paylaşan Fatih Güllü'ye ve workshopu düzenleyen Canan Bozkurt'a tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. 


 Eğer siz de poğaça lezzetini denemek isterseniz, buyrun tarifi burada. Size kolay gelsin.
1 kg un
600 gr yağ
50 gr şanti
60 gr şeker
25 gr tuz
200 cc su
40 gr maya

 En kısa zamanda görüşelim. Ben buradayım beklerim diyorum, ama ortadan kaybolan benim biliyorum. Sööööz bak buradayım...