30 Kasım 2013 Cumartesi

Neler yaptım neler!

 
 Nereden başlasam, nasıl anlatsam bilemiyorum. Günlerim o kadar yoğun geçiyor ki, eskiden ne çok vaktim varmış diyorum.  Aslında  değişen bir şey yok;  fakat tempo yoğun.  Eskiden de  aynı işlerle uğraşıyordum fakat hiç paylaşmıyordum. Artık ufak tefek paylaşsam diyorum...  Bunlar bazıları... Belki sizlere fikir olur.  Bazen sipariş üzere de çalışıyorum, ama çoğunlukla hediye... Kızıma   farklı bir şeyler yapmayı seviyorum.
 

  Kızım "tilki"yi çok seviyor; bu modeli özellikle onun için ördüm.
  

 
 Bu cup cake  benim favori modelim.  İnsanın yiyesi geliyor ama değil mi?!


 Ve  ayrıca size, keşfettiğim 2 siteden bahsetmek istiyorum ki  bakarken  kendimden geçiyorum. İlk olarak "Herdekora" sitesini mutlaka ziyaret edin. Bunlar ürünlerden bir seçme. O kadar güzel bir ambalajla geldi ki çok şaşırdım. En küçük bir ürün dahi özenilerek paketlenmişti,  bayıldım. Bu ara meleklere  ilgi duyuyorum. Daha kaç tane olacaklar merak içerisindeyim. Kuşları seviyorum. Peçete halkalarımı kullanmaya kıyamadım daha. Tombik kuşlarım benim. Ağaçlarım  simliymiş,  alırken farkına varmadım. Simli, pullu  ve kalpli hiçbir şeyden hoşlanmam. Ama bu meseleye de bir çözüm buldum: boyadım, çok daha güzel oldu.
 Diğer site ise benim gibi "ıvır -zıvır" sevenlerin bayılacağı bir site: "http://www.ibeking.com" Ürünlerim eve gelmiş, eşim  açmış. O mutluluğu ben yaşayamadım diye üzüldüm açıkçası. Kısmet bir dahaki siparişlere diyelim.  Bantlarım ve Stampa  Mühürlerim.   Onlar benim canım.  Şu evler nasıl tatlı. Siteye bakıp yakından görebilirsiniz.  Ben oldum olası "ıvır-zıvır" severim;  bizde  genetik bir durum bu, annem de seviyor. Onda ne varsa aynen huy olarak bende de var. Mutfak  eşyası  durumumuz oldukça vahim.  Neyse konuyu dağıtmayalım.

   Bu da çok yakın  bir arkadaşıma  hazırladığım kına süsleri.  Bir de arada  yaptıklarım var ki fotoğraf çekmeyi unutuyorum; daha öncede söyledim,  fotoğraf konusunda pek başarılı değilim. Sırf biraz alışayım diye Instagram'a üye oldum. Staj yapıyorum...
Bir de bu ara şeker hamurlu işleriyle uğraşıyorum; en kısa zamanda  onlarla ilgili paylaşımda da bulunacağım. Neyse,  neler yapıyormuşum, yapmışım, sizler de öğrenmiş oldunuz.  Aaaa  bu arada ben bir de kursa gidiyorum: resim kursuna. Çok iyi geliyor insana. Arada strese girmiyor değilim yapamıyorum diye, ama genel olarak şu an için her şey yolunda.  Eeeen kısa zamanda görüşelim, umarım...

2 Kasım 2013 Cumartesi

KIZIMDAN SEÇMELER: "PEPEE" DEYİNCE KENDİNDEN GEÇMELER BİTSE DE KURTULSAK

Pepee bıktım senden, yıldım gerçekten. Duydum ki artık yeni bölümlerin yayımlanmıyacakmış. Bir sevindim sorma. Ama seni unutturmak biraz zaman alacak. O yüzden şimdilik böyle, ne yapalım. Yok yok, yanlış duymadınız; Pepee ile konuşuyorum. Size daha öncede bahsetmiştim. Kızım 2 yaşına kadar hiç televizyon bilmezdi. Açıkcası sakıncalı diye, konuşması gecikir diye hiç izlettirmedik; ama ne olduysa oldu. Herşey 7 ay önce kuzeninimin, kızımı Pepee ile tanıştırması ile başladı ve ufak ufak televizyon izlemeye başladı kızım. Kahramanı Pepee oldu. Bari başka kanal izle, başka birşey bul, değil mi ama;  işimiz gücümüz Pepee oldu. O da yetmezmiş gibi, sütü, pudingi, balı çıktı ve her zaman her yerde bulunmayan süt başımıza bela oldu. Ben de Pepee dergisinden resimler kesip sütlerin üzerine yapıştırmaya başladım, biraz kurtuldum. Hazır gıda almak istemiyorum. Puding kaplarını da yıkayıp, kendi yaptığım pudingleri içine doldurdum. Ama artık bıktım gerçekten. Neyse ki kızım kreşe başladı ve artık tam bir papağan oldu. Geveze kuşum, ama yine de konuşması dili döndüğü kadar...
En sevdiği oyun puzzle ve oyun hamuru. Hello Kitty delisi olan benim. Kızımı da  ben alıştırıyorum, sonra herhangi birşey alındığında kavga ediyoruz. O mesele, bu arada ben küçükken Hello Kitty  falan değildi. Adı  "Musti"ydi. Sene 1987 ilkokula başlıyorum,  Musti diye tutturmustum. Çanta Mustili olacak. Bu arada benim kahramanım aslında Heidi. Neyse. Canım benim ya. Hâlâ o kahramanım. Bir de Betty Boop aşkım var ki, o ayrı. Neyse konuyu dağıtmayayım. Yani öyle değil miydi, ben mi yanlış hatırlıyorum Musti'yi acaba?

 
 Bu arada kızım kreşe yazıldı, ben de resim kursuna  gidiyorum. Sanki hiiiç işim yokmuş gibi. Daha yeni başladık. Kara kalem çalışıyoruz. Daha sonra  yağlı boyaya geçeceğiz.  Oldukça keyifli gidiyor. Bu aralar başka işlerle de uğraşıyorum. Yakında bahsederim  size de.  Bloğa çok fazla uğramıyorum ama uğradığım zaman da çenem düşüyor. Offf...

 
 Bu da  mini mini kızıma  yaptığım  kek. Anne kek yap, diye geliyor. Haydi  mutfağa.  Ama bu kek diğerlerinden farklı biraz.

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
yarım  su bardağı badem  
4 tane hurma
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı pekmez
3 su bardağı un
2 havuç
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sıvıyağı, sütü ve pekmezi ilave ediyoruz, mikserle çırpıyoruz. Havucu rendeliyoruz ve karışıma ekliyoruz. Daha sonra çok küçük parçalara ayırdığımız hurmayı, iyice dövdüğümüz cevizi ve bademi ekliyoruz. Unu, kabartama tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun.