MALZEMELER
- 1 ORTA BOY KARNABAHAR
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
- 2 SU BARDAĞI SÜT
- 1 SU BARDAĞI KAŞR PEYNİRİ
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
- TUZ ,KARABİBER, PUL BİBER
KARNABAHARI ÇOK FAZLA YUMUŞAMAYACAK ŞEKİLDE HAŞLIYORUZ. UNU TEREYAĞI İLE KAVURUYORUZ, ÜZERİNE SÜTÜ İLAVE EDEREK KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ .TUZU ,KARABİBERİDE EKLEYEREK PİŞİRDİĞİMİZ BEŞAMEL SOSU İYİCE SÜZDÜĞÜMÜZ KARNABAHARIN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE BOLCA RENDELEDİĞİMİZ KAŞARI VE PUL BİBERİ İLAVE EDEREK 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİYORUZ .AFİYET OLSUN
tarifini not aldim mutlaka deneyecegim, cok sagol : )
YanıtlaSilVİVACIM TEŞEKKÜR EDERİM AMA BİR YAZIM HATASI OLMUŞ 1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİR YERİNE UN YAZMIŞIM DÜZELTTİM
YanıtlaSilkarnıbaharı çok severim ama hiç böyle yapmıyorum,hemen deneyeceğim...
YanıtlaSilben karnabaharı hiç yemezdim bu lezzeti annem yapana kadar annemde pek ileri görüşlüymüş canım 20 sene önce yapardı bende burun kıvırırdım ah çok pişmanım çooook:)
YanıtlaSilnefis görünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim :)
YanıtlaSil