19 Kasım 2011 Cumartesi

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

işte en sevdiğim evde pişirildiğinde midemin bayram ettiği bir yemek üstelik çok hafif tabi beşamel sosu ve kaşarı saymazsak  kaç tabak yediğimi hatırlamıyorum  neyse tarifi burada

MALZEMELER
  • 1 ORTA BOY KARNABAHAR
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 2 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 SU BARDAĞI KAŞR PEYNİRİ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
  • TUZ ,KARABİBER,  PUL BİBER
HAZIRLANIŞI 

 KARNABAHARI ÇOK FAZLA YUMUŞAMAYACAK ŞEKİLDE HAŞLIYORUZ. UNU TEREYAĞI İLE KAVURUYORUZ, ÜZERİNE SÜTÜ İLAVE EDEREK  KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ .TUZU ,KARABİBERİDE EKLEYEREK PİŞİRDİĞİMİZ BEŞAMEL SOSU İYİCE SÜZDÜĞÜMÜZ KARNABAHARIN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE BOLCA RENDELEDİĞİMİZ KAŞARI VE PUL BİBERİ İLAVE EDEREK 180 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİYORUZ .AFİYET OLSUN

5 yorum:

  1. tarifini not aldim mutlaka deneyecegim, cok sagol : )

    YanıtlayınSil
  2. VİVACIM TEŞEKKÜR EDERİM AMA BİR YAZIM HATASI OLMUŞ 1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİR YERİNE UN YAZMIŞIM DÜZELTTİM

    YanıtlayınSil
  3. karnıbaharı çok severim ama hiç böyle yapmıyorum,hemen deneyeceğim...

    YanıtlayınSil
  4. ben karnabaharı hiç yemezdim bu lezzeti annem yapana kadar annemde pek ileri görüşlüymüş canım 20 sene önce yapardı bende burun kıvırırdım ah çok pişmanım çooook:)

    YanıtlayınSil
  5. nefis görünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlayınSil