29 Haziran 2011 Çarşamba

KOLAY BROWNİ

MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTAMA TOZU
1 PAKET MARGARİN ERİTİLMİŞ
50 GR KAKAO
2.5 SU BARDAĞI UN
İSTENİLEN MİKTARDA CEVİZ  FINDIK

HAZIRLANIŞI
     FIRINI 180 DERECEDE  AYARLIYORUZ
    YUMURTA VE ŞEKERİ KAR HALE GELİNCEYE KADAR ÇIRPIYORUZ
    SÜTÜ EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ
    KARIŞIMA ERİTİLMİŞ MARGARİNİ EKLEYEREK  BİR SÜRE DAHA ÇIRPTIKTAN SONRA VANİLYA VE KAKAO EKLİYORUZ
      KARIŞIM SOS HALİNİ ALDIKTAN SONRA 1 SU BARDAĞI AYIRIYORUZ KALAN KARIŞIMA ELENMİŞ UN VE KABARTMA  TOZU EKLEYİP  KEK HAMURU ELDE EDENE KADAR ORTA AYARDA ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ
    CEVİZİ EKLEYİP KAŞIKLA KARIŞTIRDIKTAN SONRA SIVI YAĞ İLE  YAĞLANMIŞ BORCAM TEPSİSİNE BOŞALTIP  30 DK PİŞİRİYORUZ   KEKİMİZ SICAKKEN ÜZERİNE SOSUMUZU DÖKÜYORUZ  ÜZERİNE CEVİZ İLAVE EDİP SOĞUMASINI BEKLEDİKTEN SONRA  SERVİSE SUNUYORUZ  TABİ SOĞUMASINI BEKLEYEBİLİRSENİZ.....

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder