18 Ağustos 2011 Perşembe

İRMİK HELVASI


Aslında tatlı ile pek aram yoktur, ama irmik helvası hafif ve ramazana uygun bir tatlı. Bu halde çok daha tatlı oldu! Bu ne diyecek olur da bana sorarsanız baykuş, ama oradan öyle görünüyor mu bilemem! Ben yine muzurluk peşindeyim, dur bakalım daha neler yapacağım....

MALZEMELER
2 Su Bardağı İrmik
75 Gr. Tereyağ
100 Gr. Margarin
2 Yemek Kaşığı ceviz tarçın
2 Su Bardağı Şeker
1,5 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su

YAPILIŞI
Margarini ve tereyağını tavada eritip, üzerine irmiği koyduktan sonra rengi değişene kadar kavurun. Diğer taraftan suyu, sütü ve şekeri birlikte kaynatıp bekletin. Rengi değişen irmiğe, sütlü şerbeti döküp karıştırın. İrmik suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. En son cevizi ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika sonra irmik helvanızı tarçınla servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder