24 Ocak 2012 Salı

TOKAT YÖRESİNE AİT CEVİZLİ BAT



İÇİNDE BULGUR OLAN HERŞEYE BAYILIYORUM. BULGUR DA BANA BAYILIYOR OLMALI Kİ SEVGİLİ KİLOCUKLARIMLA MUTLU MESUT YAŞIYORUM. OFF OFFF. NEYSE BU LEZZETİ MUTLAKA DENEYİN, ÖZELLİKLE YAZ MEVSİMİNDE SOĞUK SU İLE TERCİH EDEBİLİRSİNİZ. BU LEZZETİN TARİFİ SEVGİLİ SEBAHAT TEYZECİĞİME AİT. KENDİSİ TOKATLIDIR VE BATI MÜKEMMEL YAPAR. BURADAN ONA ELLERİNE SAĞLIK DİYOR VE TARİFE GEÇİYORUM.

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
YARIM DEMET MAYDANOZ
YARIM DEMET DEREOTU
2 ADET DOMATES
1 DEMET TAZE SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI REYHAN
1 ADET KURU SOĞAN
YARIM SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
TUZ SU KARABİBER

HAZIRLANIŞI
MERCİMEKLERİ YIKAYIP SÜZDÜKTEN SONRA, 2 BARDAK SU İLE HAŞLAYALIM. HAFİF SULU BIRAKARAK ÜZERİNE İNCE BULGURU İLAVE EDELİM. SALÇAYI BİR FİNCAN SICAK SU İLE İLE ERİYENE KADAR KARIŞTIRALIM VE MERCİMEĞE İLAVE EDELİM. KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ KURU SOĞAN, DOMATES, YEŞİL SOĞAN, DEREOTU VE REYHANI MAYDANOZ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İLAVE EDEREK KARIŞTIRALIM. EĞER ÇORBA OLARAK HAZIRLAMAK İSTERSENİZ ÜZERİNE 1 BARDAK SICAK SU İLAVE EDEBİLİRSİNİZ. ASMA YAPRAĞI İLE SERVİS EDECEKSENİZ SU EKLEMEYİN. AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzel ve besleyici bir yemek olmuş

    YanıtlaSil
  2. Anaaa ne kadar zaman oldu yemiyeli. Böhüüüü çok özledim ben bu yemekleri anne atarım tokatlı. Yapanda kalamdı Anneannem yapardı. Ellerine sağlık canım.( Bacım ya şu kelime doğrulamyı kaldırsan )

    YanıtlaSil
  3. besleyeci bişey .hiç yemedim.güzel olsa gerek.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bende cok severim bulguru.Bu corbada bana göre tam, mutlaka deneyecegim ;) Ellerine saglik

    YanıtlaSil