6 Haziran 2012 Çarşamba

EEE DAHA DAHA NE ANLATSAM ?


   Yine ne çok tembellik etmişim ,ama daha öncede bahsettiğim gibi kızımın peşinde koşturmaktan çok bitkin düştüm hatta hasta bile yattım.  Bu aralar annem sağ olsun yemekleri o yaptı, biz yedik. Evde yaptığım yemek sayısı çak az üsteki resimde bunlardan  bir örnek.  ne yapayım halim yoktu  buna da şükür. Kağıt kebabı  tarifini vereceğim ama birazdan  siz siz olun sakın benim gibi yakmayın  amaaann neye daldım kim bilir  neyse.. Ben bergamot aromalı siyah çayI severim  lipton favorimdir  migrostan aldığım çayın  yanında bu şirin porselen  termos mug tarzında şirin şeyi hediye verdiler  kapağı silikon ama çoook şeker  sizde bulduğunuz yerde  kaçırmayın.  Bayılıyorum bu liptonun hediyelerine ve yine o gün uzun zamandır alacağım dediğim ama bir türlü dışarı çıkamadığım  ve alamadığım bu ojeleri aldım sonundaaaaa  aslında pastelin ojeleri bir ilk değil ben daha önce rımmel markanın ojelerini de kullanmıştım çilek kokulu falan ama artık bulamıyorum birde avonun var bildiğim kadarı ile  sonuç olarak ojeler güzel ben en çok greyfurt ve kahve çikolata olanı beğendim  çeşitleri sayacak olursak naneli greyfurtlu portakallı ananaslı çikolata kahveli tarçınlı var ben tarçını sevmem almadım zaten simli tarzda birşeydi sevmedim demek daha doğru olur ve kalyonun daha önce bakım serilerini kullandım ama ojelerini ilk kez alıyorum sanıyorum yeni bu rengini çok sevdim kapatıcılığıda iyi  diyorum ve lafı uzatmadan  ve hemen tarife geçiyorum  lafi daha nasıl uzatmadıysam anlatmadığım kalmamış :P

Malzemeler

500 gr dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1diş sarımsak
1 defne yaprağı
3 su bardağı su
2 patates
2 havuç
1 su bardağı bezelye
Toz kırmızı biber
karabiber
kekik
tuz

 Yapılışı

Eti bir tencerede kavuruyoruz,  suyunu çekince sıvı yağını ekliyoruz. 3 su bardağı kaynar suyu, 1 defne yaprağını, 1diş sarımsağı, tuzu  ekleyip Etler biraz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz  daha sonra defne yaprağını çıkarıp baharatları ekliyoruz.
Patatesi ve havucu  küp küp doğrayıp hafif kızartıyoruz.  yağlı kağıda önce kavrulmuş eti, daha sonra havucu  patatesleri ve  bezelyeleri ekleyip  kağıdı katlıyoruz. 180 derecede 30 dk pişiriyoruz afiyet olsunn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder