Aslında pasta yaparken zaman kazanmak için, pratik olsun diye hazır pasta tabanlarını tercih ediyorum. Ama vaktim bol ise, ki bu aralar böyle bir şey mümkün değil, kek tabanını kendim yapmayı tercih ediyorum. Süslemede ise aklıma ne gelirse onu yapıyorum, yani ne malzeme varsa. Neyse lafı uzatmadan tarife geçelim.
MALZEMELER
Keki İçin:
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
Krema İçin:
2 SU BARDAĞI SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET KABARTAMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
Süsleme İçin:
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
BİRAZ ÇİLEK
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKERİMİZİ KARIŞTIRALIM. SONRA GERİ KALAN MALZEMELERİ SIVI YAĞ, SÜT, UN VE KABARTMA TOZUNU SIRASIYLA KARIŞIMA EKLEYELİM. YAĞLAMIŞ OLDUĞUMUZ YUVARLAK KALIBA KOYARAK, 180 DERECEDE 30 DK PİŞMEYE BIRAKALIM.
KREMASI İÇİN 2 SU BARDAĞI SÜTE 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER, 3 YEMEK KAŞIĞI UNU EKLEYEREK, PİŞMEYE YAKIN VANİLYASINI KOYALIM. PİŞTİKTEN SONRA MİKSERLE KARIŞTIRALIM (EĞER KREMAYI ÇİLEKLİ İSTERSEK KREMA SOĞUDUKTAN SONRA BİRAZ ÇİLEK EKLEYEREK BLENDIRDAN GEÇİRİP ÇİLEKLİ KREMA ELDE EDEBİLİRİZ). PİŞEN KEKİMİZ SOĞUDUKTAN SONRA ORTADAN 2'YE KESİLİR VE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ KREMA EKLENİR. İKİ KEK ARASINA, KREMANIN İÇİNE İNCE DİLİMLENMİŞ ÇİLEKLERİ EKLEYİP TEKRAR KREMA İLE KAPLAYALIM. 2. KATI KOYUP TEKRAR KREMA SÜRÜP KREM ŞANTİ VE ÇİLEKLERLE SÜSLEYELİM. AFİYET OLSUN.......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder