MALZEMELER
6 ADET HAVUÇ3 ADET TAZE SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
8 DAL MAYDANOZ
8 DAL DEREOTU
10 ÇORBA KAŞIĞI UN
3 ADET YUMURTA
BİRAZ TUZ VE KARABİBER
YAPILIŞI
HAVUÇLARI SOYUP, RENDELEYELİM. MAYDANOZU, DEREOTUNU, TAZE SOĞANI, SARIMSAKLARI VE TAZE NANEYİ İNCE İNCE KIYALIM. YUMURTALARI, UNU, HAVUÇLARI VE SEBZELERİ, YETERİNCE TUZ VE KARABİBER İLAVESİ İLE KARIŞTIRALIM. KIZGIN SIVI YAĞ TAVASINA KAŞIK İLE DÖKÜP ÜSTTEN BASTIRARAK TERSLİ YÜZLÜ KIZARTALIM. EĞER TAZE NANE BULAMAZSAK KURU DA KULLANABİLİRİZ, AYNI ŞEY YEŞİL SOĞAN İÇİN DE GEÇERLİ. YOKSA KURU SOĞAN İLE DE YAPABİLİRİZ. SARIMSAK KULLANMAK İSE TERCİH MESELESİ. HEPİNİZE AFİYET OLSUN .....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder