14 Ağustos 2011 Pazar

MANTAR SALATASI

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki mantarla yapılan hiçbir şeye hayır demem. Hem kalorisi az, hem doyurucu, hem de çok lezzetli. Hamileliğim döneminde aşerdiğim tek şeydi. Her gün yemiştim. Şimdi olsa her gün yer miyim bilmem ama bu salata yenilmeyecek gibi de değil. Kolay ve değişik bir aperatif denemekte fayda var.

MALZEMELER
1 Paket (500 gr.) Mantar
10-12 Adet Kırmızı Biberli Yeşil Zeytin
7 Dal Dereotu
7 Adet Kornişon Turşu
7 Dal Maydanoz
1 adet yeşil soğan
Zeytinyağ
Limon
Tuz
    HAZIRLANIŞI
    Mantarları üzerindeki siyahlıklar gidecek şekilde yıkayın. İnce ince dilimleyin. 1,5 Lt. kaynar suya, 1 limonun suyunu sıkın ve mantarları 15 dk. orta ateşte, bu limonlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, çok az sudan geçirin ve iyice süzülmesi için biraz bekletin. Turşu ve zeytinleri ince ince dilimleyin, kıyılmış maydanoz, dereotu, ve yeşil soğanı mantarlarla karıştırın. Damak zevkinize göre zeytinyağ, tuz ve limon suyu ekleyin. AFİYET OLSUN

      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder