20 Ağustos 2011 Cumartesi

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI

Bu tarif de oldukça pratik ve lezzetli. İlk yaptığımda eşim, "ne zaman balık kızarttın, hiç görmedim" demişti. Gerçekten de uzaktan balığa benziyor. Sarımsaklı yoğurtla farklı bir tat kazandırabilirsiniz. Size kolay gelsin.

MALZEMELER
2 adet orta boy patlıcan
1 yumurta
bir miktar mısır unu
1 çay bardağı süt
kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları  baş kısmından 2 cm bırakarak 4'e bölün, suda 10 dakika haşlayın. Pişince sıcak sudan alarak süzdürün. Panelemek için sütü ve yumurtayı çırpın. Süzülmüş patlıcanları yumurta karışımına bulayın. En son mısır ununa bulayarak kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder