7 Eylül 2011 Çarşamba

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER
 1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı iri pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
7 bardak su

 HAZIRLANIŞI
Mercimeği yıkayıp ve 4 su bardağı su ile  haşlayın.. Mercimekler yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine  3 su bardağı su ekleyip  kaynamaya bırakın  . Tuzunu atıp ve bulguru ilave edin. Pilav suyunu çekip piştikten sonra  bir kenara alıp  Üzerine erittiğiniz tereyağını döküp iyice karıştırın. 15 dk dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. Biz buna müceddere deriz, çok severim ben de, ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlayınSil