4 Kasım 2011 Cuma

ÇARKIFELEK TATLISI

MALZEMELER
1 yumurta
125 g yumuşak margarin
1 su bardağı süt
1 paket Şekerli Vanilin
4 su bardağı elenmiş un
1 poşet Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Kakao 
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz

Şurup:
3,5 su bardağı  toz şeker
3 su bardağı  su
3 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Yumurta, margarin, süt, vanilin, un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yarısına kakao ekleyip tekrar yoğurun. Beyaz hamuru 0.5 cm kalınlığında açıp üzerine ceviz içi serpin. Kakaolu hamuru da aynı kalınlıkta açın ve diğer hamurun üzerine koyun. İki hamuru da birlikte biraz daha açıp rulo şeklinde sarın. Üzerini kapatıp buzlukta 20 dakika bekletin. 1 cm eninde dilimleyin, yağlı pişirme kağıdı serilmiş tepside pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın, karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Biraz soğuduktan sonra tatlıların üzerine ılık şerbeti dökün. Üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.

1 yorum: