3 Mart 2012 Cumartesi

MART KAPIDAN BAKTIRIR GRİP EDER YATIRIR...ARABAŞI İÇER KAZMA KÜREĞİMİZİ YAKARIZ

   BU ARALAR  YOĞUN GEÇEN KIŞ YÜZÜNDEN EVDEYİZ. ŞİKAYETÇİ MİYİM  ASLA!  HER ZAMAN KIŞI SEVDİM SEVECEĞİM . BU GÜNLERDE ŞU LAFI ÇOK SIK DUYUYORUM  EEE ARTIK BAHAR GELSE  BU SOĞUKLAR SIKTI FALAN FİLAN.... NEDEN İLK  KAR YAĞDIĞINDA HERKES TWİTTER FACEBOOK GİBİ SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNE  FOTOĞRAF YÜKLÜYORDU HERKES ÇOCUKLAR GİBİ MUTLUYDU NE OLDU NE ÇABUK SIKILDINIZ  AYRICA YAZIN GELDİĞİNE İLK KAR SEVİNCİ GİBİ SEVİNEN DE PEK OLMUYOR AMA SOĞUK HAVALAR NEDENSE BAZILARIMIZIN CANINI SIKIYOR.BU KIŞ   ÇOK UZADI DİYENLER VAR  AAAA YETER ARTIK KAR YAĞMASIN DİYENLER  SANKİ TEMMUZ AYINDAYIZ , TABİKİ YAĞACAK MART AYINDAYIZ AYRICA UNUTMAYIN Kİ MART KAPIDAN BAKTIRIR KAZMA KÜREK YAKTIRIR DEMİŞLER  NİYEMİ BU KADAR KONUŞTUM BEN YAZI HİİİİÇÇ SEVMEM DE ONDAN  ÜŞÜYEYİM DONAYIM YOK BİR ŞİKAYETİM TEK SORUN GRİP OLMAMIZ  ONUNDA VAR BİR ÇARESİ .TAVUK SUYUNA ÇORBA  ARABAŞI ÇORBASI  YOZGAT YÖRESİNE AİT OLDUĞU SÖYLENİYOR AMA İÇ ANADOLUDA  OLDUKÇA BİLİNİR   ÖZELLİĞİ ACI OLMASI  VE ÖZEL BİR HAMURU OLMASI  BU HAMURUN KIVAMI TUTTURAN  HANIMLAR  EN HAMARAT HANIM OLARAK GÖRÜLÜRMÜŞ  KARIN İLK YAĞMASI İLE SIRA ADI VERİLEN HAFTA SONU OTURMALARI DÜZENLENİRMİŞ  BU  GÜNELERDE BU ÇORBA PİŞİRİLİR HAMURUNDA BÜYÜK BİR PARÇA KOPARILIR TAHTA KAŞIKLAR İLE ÇORBANIN İÇİNE DALDIRIP ÇİĞNEMEDEN YUTULURMUŞ EĞER HAMURU ÇORBANIN İÇİNE DÜŞÜREN OLURSA  MİSAFİR AĞIRLAMA SIRASI ONDA OLURMUŞ  ARADA GELEN   MİSAFİRLERE PİŞİRİLDİĞİ İÇİN  ADI ARA  AŞI OLARAK BİLİNİYOR FAKAT GÜNÜMÜZE ARABAŞI OLARAK  GELİYOR  BUDA KISA BİR BİLGİ OLSUN NEYSE TARİFE HEMEN GEÇELİM

MALZEMELER

2 TAVUK GÖĞÜS ETİ
1 SU BARDAĞI UN
4 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI ACI PUL BİBER
2 ÇORBA KAŞIĞI  DOMATES BİBER KARIŞIK SALÇA
 7 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
TUZ
 1 LİMON SUYU

HAZIRLANIŞI

 İLK OLARAK TAVUK GÖĞÜS ETİNİ  7 SU BARDAĞI SU İLE HAŞLIYORUZ . DAHA SONRA  BİR TAVADA UNUMUZU  PEMBEDEN KAHVEYE DÖNENE KADAR KAVURUYORUZ.   AYRI BİR TENCEREDE  SIVIYAĞ İLE SALÇAYI KAVURUP ÜZERİNE PUL BİBERİ VE SUYUMUZU  EKLİYORUZ. SÜREKLİ KARIŞTIRARAK UNUMUZU İLAVE EDİYORUZ . KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN SONRA TAVUK ETİMİZİ DİDİKLEYEREK  ÇORBAYA İLAVE EDİYORUZ EN SON LİMON VE TUZ EKLİYORUZ  SERVİSE HAZIR AFİYET ŞİFA OLSUN HERKESE  MUTLU PAZARLAR.....

2 yorum:

  1. ellerine sağlık ilginç geldi bana güzel olmuş bende deniyeceğim biraz domates çorbasınıda andırdı bana severek içiyorum unlu çorbaları sevgiler

    YanıtlayınSil
  2. Merhaba,
    Nezle olmak üzere olduğum şu anda keşke olsa da içsem dediğim bir çorba..
    Ellerine sağlık,

    www.ebruilhansen.blogspot.com

    YanıtlayınSil