Bu aralar biz yine hastalıklarla meşgulüz kızım grip oldu, ben grip oldum ki hala iyileşemedik eşim ayağını burktu . bir kaç gün raporluydu 2 haftadır bizde durum bu. sağolsun annem babam yanımıza geldiler aile boyu bakımdaydık . ama benim pis boğazım hiiiiiç boş durur mu ne kadar hasta olsamda hiç yemem demem.öyle tavuk suyuna çorba falan da istemem :)))) elmalı tart menümüz deki bir kaç lezzetlerden biri . ben önce oturup kendime ikramda bulunuyorum hemen resim çekiyorum ki kalmazsa diye korkuyorum . bu arada ne güzel yiyorum yiyorum kilo almıyorum demek ne hoş olurdu.... yine çok uzatmışım hemen size bu lezzetle tanışmanız için tarifi vereyim
Malzemeler
2 su bardağı un(tepeleme )
yarım paket tereyağ veya margarin (125 gr.)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat (tepeleme )
1 yumurta
Üzeri için
5 yemek kaşığı şeker
5elma
2 tatlı kaşığı tarçın
yarım limon suyu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Elenmiş un, pudra şekeri tereyağ ve sıvı yağı, karbonat ve yumurtayı bir kapta
karıştırıp yoğuralım. Hazırladığımız tart hamurundan bir parça ayıralım ve buzdolabında bir süre bekletelim Kalan
hamurumuzu, tart kalıbı büyüklüğünde açarak yağlanmış kalıbımıza
yerleştirelim. bir kaç yerine çatal ile delik açalım daha sonra elmaları rendeleyip limon suyu ile
karıştıralım ve şeker ekleyerek orta ateşte elmalar suyunu çekip
yumuşayana kadar pişirelim. Tarçını ve cevizi ekleyip ocaktan alıp
soğumaya bırakalım. Daha sonra tart hamurunun üzerine eşit miktarda
yayalım. Daha önce ayırıp buzdolabuna koyduğumuz hamurumuzu ince şeritler halinde keserek elmaların üzerine yerleştirelim .önceden ısıtılmış 180
derece fırınımızda yaklaşık 35 dakika üzeri pembeleşene kadar
pişirelim. üzerine isterseniz pudra şekeri ekleyebilirsiniz AFİYET OLSUN
Çok geçmiş olsun ..Acil şifalar dilerim.Ayrıca tavuk suyu yerine elmalı tart süper seçim olmuş :) Eline sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle
bende pişman olmazdım :)
YanıtlaSilafiyetler olsun :)
fincanınız çok şeker :)