Aslında o kadar çok şey oldu ki. Ama kısaca anlatayım. Zaten ülkenin durumu bu aralar oldukça üzüyor insanı; umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer. Ev halkı olarak şükür bir sorun yok. Kızımın 2 yaş sendromunu saymazsak... Bu aralar çok zor geçiyor günler; olukça asabi; en önemlisi de emziği bıraktı. Hiç kolay olmadı, ama bir anda karar verdim. Kızım da olayı pek bir anlayışla karşıladı, canım ya... 1 haftaya yakın dudakları kan revan içindedeydi, şişti, ağzı yara içinde kaldı; ama unuttu şimdi, herşey yolunda. Ve sırada tuvalet eğitimi var. Geçenlerde kızımı gelişim uzmanına götürdük. Şu an 2 yaş 2 aylık; tuvalet eğitimine biraz geç kaldığımız söylendi. Aslında bir buçuk yaşında söylemeye başladı, ama ben korkuyorum, panikliyorum; offf çok zor işler bunlar. Başka bir konu ise şu: bana sanki kızım yaşıtlarını geriden takip ediyor gibi geldi ve uzmana danıştık. Bir kaç aşamalı test yapıldı, sorular soruldu; uzman zekasının 3 yaş seviyesinde olduğunu, çok zeki bir çocuk olduğunu söyledi. Sorun bende ve eşimde sanırım :)) Bu aralar çok geveze kızım: 1'den 10'a kadar sayıyor ama 7'yi hep atlıyor; ne kadar uğraşsak da inatla yok sayıyor, 10ar 10ar sayarken de 70'i atlıyor ilginç çocuk. "Kedi eti yedi" falan diyorum, başka bir örnek veriyoruz; yok, inat çocuk. Bizde günler böyle geçiyor. Bloğuma baktım, hep pratik ya da pasta tarifi paylaşmışım. Bizde yemek pişmiyor mu, pişiyor; ama sanırım aceleden fotoğraf çekmeye fırsat kalmıyor.
Geçenlerde ilk defa girit kabağını denedim, ama çok lezzetliymiş, bayıldım. İçinden çıkan kısmı ile de mücver yaptım.
200 gr kıyma
2 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
1 adet soğan
bir kaç dal dereotu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşıgı biber salçası
Tuz
Karabiber, pul biber
Suyu İçin
1 tatlı kaşığı isot
1 çorba kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Soğanları küp halinde doğrayın, bir kaba alın. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci, bulguru, kıymayı, salçaları, dereotunu, tuzu ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın. Yıkadığınız kabakların tepe kısımlarını kesin, içlerini oyun. Tuz serpin. Bıçakla kabakların altlarını hafif şekilde kesin. Kabakların içine hazırlamış olduğunuz karışımı doldurun. Arada boşluk kalmayacak şekilde bir tencereye dizin. Dolmaların üzerini birer dilim domates ya da kestiğimiz üst kısım ile kapatın. Bir kâseye 1 tatlı kaşığı salçayı alın. Üzerine tuzu, sıvı yağı ve bir miktar da su ekleyip salçayı ezin ve tencereye dökün. Salçalı suyun dolmaların yarısına kadar gelmesi gerekiyor. Dolmalar kaynamaya başlayınca ocağın altını azaltın, kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSil