Size şimdiden afiyet olsun..
Sizinle hiç sofra fotoğrafı paylaşmamışım. Zaten yemek pek paylaşamıyorum. Telaştan fotoğraf çekmeyi bile unutuyorum. Fotoğrafta da pek başarılı olduğum söylenemez. Neyse. Ama bu patlıcan ve köz biber sarmaları müthiş bir şey. Hemen tarife geçeyim.
3 tane kapya biber
2 tane patlıcan
1 kutu labne
2 kibrit kutusu süzme peynir
dereotu
yarım su bardağı ceviz
bir diş sarımsak
Biberleri közlüyoruz. Soğuduktan sonra 2 parçaya bölüyoruz. Patlıcanları 1 cm olacak şekilde kesiyoruz, yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz, daha sonra iyice kuruladıktan sonra sıvı yağda kızartıyoruz. Kızaran patlıcanların peçete ile fazla yağını alıyoruz. Diger malzemeleri karıştırıyoruz ve biber ve patlıcanların içine bir miktar koyup sarıyoruz. İster kürdanla yada yeşil soğanla bağlıyoruz
bu kadar afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder