MALZEMELER
1 yumurta
125 g yumuşak margarin
1 su bardağı süt
1 paket Şekerli Vanilin
4 su bardağı elenmiş un
1 poşet Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Kakao
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Yumurta, margarin, süt, vanilin, un ve hamur kabartma tozunu
karıştırıp iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yarısına kakao
ekleyip tekrar yoğurun. Beyaz hamuru 0.5 cm kalınlığında açıp üzerine
ceviz içi serpin. Kakaolu hamuru da aynı kalınlıkta açın ve diğer
hamurun üzerine koyun. İki hamuru da birlikte biraz daha açıp rulo
şeklinde sarın. Üzerini kapatıp buzlukta 20 dakika bekletin. 1 cm eninde dilimleyin, yağlı pişirme
kağıdı serilmiş tepside pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın, karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynatın ve
ocaktan alın. Biraz soğuduktan sonra tatlıların üzerine ılık şerbeti dökün. Üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.
çok güzel olmuş bunlar ellerine sağlık canım, sevgiler dostçakal
YanıtlaSil