MALZEMELER
2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
1 YUMURTA
2 Ç.K TEPELEME UN
TUZ KARABİBER KİMYON
SU
SOSU İÇİN
1 ORTA BOY KURU SOĞAN
3 YEŞİL BİBER
2 DOMATES
1 KASE YOĞURT
2 Ç.K TEREYAĞI
1 Ç.K BİBER SALÇASI
HAZIRLANIŞI
BULGURU SICAK SU İLE HAŞLIYORUZ. SUYUNU ÇEKİP ŞİŞTİKTEN SONRA BİR KABA ALIP, YUMURTA, UN, TUZ, KİMYON VE KARABİBERİ EKLEYİP YOĞURUYORUZ. HARCIMIZDAN KÜÇÜK PARÇALAR ALIP YUVARLIYORUZ. SICAK SUDA HAŞLIYORUZ. ÜZERİNİN SOSU İÇİN İNCE DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUP, BİBERLERİ VE DOMATESİ DE EKLEYİP, BİR SÜRE DAHA KAVURUYORUZ. EN SON BİBER SALÇASINI DA EKLİYORUZ. SOSUMUZ HAZIR. KÖFTELERİN ÜZERİNE PİŞİRDİĞİMİZ HARCI DÖKÜP ONUN ÜZERİNDE YOĞURT EKLEYİP AFİYETLE YİYORUZ...
... BEN BU ANLATIM KONUSUNDA PEK ACEMİYİM. YAPIYORUZ, DÖKÜYORUZ FALAN FİLAN, SANKİ CÜMBÜR CEMAAT YAPIYORUZ... NEYSE ANLIYORSUNUZDUR. NE YAPAYIM. SİZE YALIN BİR ŞEKİLDE ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM. BU YEMEK VARKEN ÇATLAYANA KADAR YİYORUM. BİR DE NANE EKLİYORUM. BAZEN DE SARIMSAK. TABİİ İSTEĞE BAĞLI. NASIL İSTERSENİZ. HERKESE AFİYET OLSUN. BURSA'DA YAPAN OLURSA BENİ DE ÇAĞIRSIN NE OLURRRRRRRRRR....!!!
ya canimmm süpeeeer gözüküyor ve acayip canim istedi, ben bunu kesin deniyecegim ya, cok tesekkürler tarif icin!! : )
YanıtlaSilMUTLAKA DENEMELİSİN AMAN DİKKAT KİLO ALDIRABİLİR:)))
YanıtlaSilAma ben onu cok seviyorummmmmmm
YanıtlaSil