PORTAKALLI KEREVİZ EN SEVDİĞİM YEMEKLERDEN BİRİDİR. ANCAK, NE YALAN SÖYLİYEYİM, ÖNCELERİ BU YEMEĞE BİRAZ KUŞKU İLE YAKLAŞMIŞTIM, YEMEKTE PORTAKALIN İŞİ NE DİYE. AMA GALİBA O ZAMANLAR ÇOCUKTUM! NEREDEN BİLEYİM BU KADAR LEZZETLİ OLDUĞUNU. ŞİMDİ VAZGEÇİLMEZLER ARASINDA BENİM İÇİN. KEREVİZ YEMEYEN ÇOCUKLARA ŞU ŞEKİLDE HAZIRLAYABİLİRSİNİZ:
MALZEMELER
1 ADET KEREVİZ
2 ADET HAVUÇ
2 ADET SOĞAN
1 ADET PATATES
2 ADET PORTAKAL
1 ADET KÜP ŞEKER
SIVIYAĞ, TUZ YETERİNCE SU
HAZIRLANIŞI
YEMEKLİK OLARAK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI SIVI YAĞDA HAVUÇ VE PATATES İLE BİRAZ KAVURALIM. KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ KEREVİZİ ŞEKER VE PORTAKAL SUYUNU EKLEYEREK, BİR KAÇ KEZ KARIŞTIRALIM. SEBZELERİN ÜST SEVİYESİNE KADAR SICAK SU EKLEYEREK PİŞİRELİM. EĞER KEREVİZLERİN YAPRAKLARI TAZE İSE PİŞMEYE YAKIN İNCE KIYARAK EKLEYEBİLİRİZ. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder