SİZE YİNE YÖRESEL BİR TAT İLE MERHABA DİYORUM. AKSARAY YÖRESİNE AİT BİR YEMEK. ADI "KUYMAK". BİLİNDİK AMA TADI FARKLI; ASLINDA BİLDİĞİNİZ BEŞAMEL SOS. TARİFİ ÇOK BASİT
1 SU BARDAĞI UN
2 BUÇUK SU BARDAĞI SÜT
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 KAŞIK PULBİBER
UNU BİRAZ KAVURDUKTAN SONRA SÜTÜ EKLİYORUZ. TOPAKLANMAMASI İÇİN KARIŞTIRARAK MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİYORUZ. ÜZERİNE, ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞINA PULBİBER EKLEYİP DÖKÜYORUZ. AFİYET OLSUN.
HEMEN DİĞER RESİME GEÇİYORUM. KAR YAĞDI HER YER BEMBEYAZ. LÜTFEN HERKES KAPISINA PENCERESİNE YİYECEK BIRAKMAYI UNUTMASIN. BEN BUGÜN KUŞLARA DA YEMEK HAZIRLADIM. ŞİŞEDEN YEMLİK YAPTIM. BİRAZ EKMEK VE İNCE BULGURU ISLATTIM KUŞLAR İÇİN. BALKONUN DEMİRLERİNE BAĞLADIM. AYRICA ŞU ŞEKER OYUNCAĞI DA VİYANA'DAN KENDİME ALDIM. AMA ÇOOOOKKKK GÜZEL DEĞİL Mİ? BUNU DA PAYLAŞMADAN GEÇEMEYECEĞİM.
hımmm bizim kuymaktan oldukça farklı :) ellerine sağlık .
YanıtlaSilLeyla'nın Kahve Dükkanı
Kuymak nefis görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilBebiş çokk şeker,küçük minyatür şeyleri ben de çok beğeniyorum.
Ama kuşlar için yaptığın,şişeden yemlik için,gösterdiğin duyarlılık için seni kutluyorum canım.
Sevgiler...
ben bunun tatlı haline bayılıyorum doğumdan sonra yaparlar gelene tereyağlı bal yada pekmezle nefis olur
YanıtlaSil